Δημοσκόπηση για νέο σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση

 Θα πρέπει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση; 



Τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει το θέμα για αλλαγή του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση. Τα τελευταία 15 χρόνια συνεχώς ανακοινώνονται νέα συστήματα διορισμού βάσει των εκάστοτε προθέσεων των υπουργών...Συνήθως επιλέγεται η τακτική του αιφνιδιασμού και πολλές φορές η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται διχασμένη ως προς την αποδοχή ή την απόριψη του νέου συστήματος. Θυμόμαστε τις εκπαιδευτικές μεταρυθμίσεις που είχε προτείνει η κα. Διαμαντοπούλου , ο κ. Λοβέρδος με τις ανατροπές στους πίνακες, ο κ. Φίλης που η πρότασή του δεν εφαρμόστηκε και τελευταία του κ. Γαβρόγλου με κατάργηση της προσμέτρησης της προυπηρεσίας στα δυσπρόσιτα και στη συνέχεια επαναφορά τους από την κα. Κεραμέως . Μια δεκαετία συνεχών συζητήσεων και αλλαγών δίχως να λαμβάνεται η γνώμη των κυρίως ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών. Επίσης και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των προβλημάτων όσων βρίσκονταν στην ομηρία της αναπλήρωσης.
Είναι σημαντικό να υπάρχει μια επίσημη απάντηση από το εκπαιδευτικό σύνολο αναφορικά με τις αλλαγές που ενδεχομένως προωθούνται. Η προϋπηρεσία, τα ακαδημαϊκά κριτήρια και τα κοινωνικά κριτήρια ακόμη και Γραπτός ΑΣΕΠ... πέφτουν πάλι στο τραπέζι του διαλόγου.
Το ποσοστό επί των παραπάνω κριτηρίων ενδέχεται να αλλάξει. Θα θέλαμε να περάσουμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση χωρίς εντάσεις και διαξιφισμούς.


Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και δώστε μας την γνώμη σας αν πρέπει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα διορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου